De vliegende cavia en Oude, trouwe Lobbes

Zoek je een boek voor de Kinderboekenweek dat prettig voorleest, niet te lang is, grappig is en dicht bij de beleveniswereld van kinderen staat? Ik heb er twee geschreven!

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2016 kun je deze boeken direct via rian@rianvisser.nl bij mij bestellen. Geef ook even aan of je de boeken gesigneerd wilt hebben en voor wie. Je krijgt een factuur en kunt na ontvangst betalen.

boeken

De vliegende cavia
€ 7,50 incl. btw.
Verzendkosten € 2,76.

Oude, trouwe Lobbes
€ 7,50,- incl. btw.
Verzendkosten € 2,76.

De vliegende cavia + Oude, trouwe Lobbes
€ 12,50 incl. btw.
Verzendkosten € 3,45.

Oude, trouwe Lobbes
Biblion recensie
Lobbes, een rode kater en ‘binnenkat’, woont bij weduwe Roosje die hem altijd sprookjes voorleest. Op een dag wordt hij buitengesloten en klimt uit angst in een auto. Hij komt in de Efteling terecht, waar hij veel sprookjes herkent. Via de nek van Lange Jan en veel omzwervingen belandt hij uiteindelijk weer bij Roosje. Deel uit de serie ‘Bolleboos’ voor kinderen van 7/8 jaar die leestechnisch snel vooruitgang boeken, van het tweede niveau ‘op weg’, AVI-E5. Het verhaal wordt op vaak humoristische wijze vertelt door Lobbes, ik-figuur. ‘Onbekend maakt onbemind’ is, naast de sprookjes, de rode draad in dit verhaal waarin Lobbes, die altijd doodsbenauwd voor ‘buiten’ is geweest (gevoed door Roosje), merkt dat de wereld buiten ook wel heel leuk, spannend en leerzaam is. Vlot geschreven met leuke zwart-witte penillustraties die perfect bij het verhaal passen.

De vliegende cavia
Biblion recensie
Myrthes opa wordt steeds vergeetachtiger. Hij woont alleen met zijn cavia Snuffie. Myrthe gaat vaak bij hem op bezoek om te kijken of alles goed gaat. Als op een dag Snuffie verdwenen is, wordt opa steeds stiller en gaan Myrthe en haar vriendinnen uit groep vier op zoek. Wat heeft Bastiaan uit groep vijf ermee te maken, die zich voor de circusuitvoering van school heeft ingeschreven met een Vliegende Cavia-act? Deel uit de reeks ‘Bolleboos’, voor kinderen die snel vorderen met lezen (Bolleboos Plus). Stijl, inhoud en taalgebruik zijn niet makkelijk, maar voor een goede lezer hoeven ze geen problemen op te leveren, AVI-E6. De tekst is rechts niet uitgelijnd en er is een duidelijk lettertype gebruikt. Met leuke, goed bij het verhaal passende zwart-witillustraties en een aantrekkelijke gekleurde omslagillustratie.

Bewaren

Bewaren

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.