Blitz! Troep in de ruimte

Blitz 3 Troep in de ruimte AVI M4

Blitz! Troep in de ruimte is een leuk AVI kinderboek van Rian Visser. De grappige tekeningen zijn van Lars Deltrap. Het is het derde deel in de serie Blitz!, maar kan ook goed op zichzelf gelezen worden.

Ruimtewezen Blitz en zijn vogeltje Priet zijn lekker aan het luieren op bol Nul als er opeens een hoop troep voorbij komt zweven. Een bed, een stoel, een badkuip – waar komt al die rommel toch vandaan? Blitz is boos, maar Priet vindt het prachtig. Als er een vrolijk speelding langs komt zweven, kan Priet het dan ook niet laten: hij vliegt ernaartoe en zweeft verder en verder weg… Tot hij kwijt is. Help! Wat moet Blitz zonder Priet?

Het lijkt eenvoudig, maar ga er maar aan staan: een spannend verhaal schrijven voor beginnende lezers, met de nodige grappen en ook nog eens een ontroerend einde. Rian Visser verstaat die kunst! Met een leesniveau van AVI M4 (NL)/leerjaar 2 midden (BE) en de grappige kleurenillustraties van Lars Deltrap zijn de boeken over Blitz erg geliefd bij kinderen die leren lezen.

Biblion recensie:
Ruimtewezen Blitz en vogel Priet zien allemaal troep voorbij hun bol Nul zweven. Sommige spullen vallen op hun bol, zoals een oud bed en een krom wiel. Priet vindt het speelding dat voorbij zweeft prachtig. Hij gaat erachteraan en zweeft per ongeluk weg. Derde, zelfstandig te lezen deel in de reeks over Blitz, een reeks voor beginnende lezers met eenvoudige woorden, korte tekstblokken, een ruime marge en een lettertype dat makkelijk leesbaar zou moeten zijn voor dyslectici. Rian Visser zet met Blitz een sympathiek karakter neer, door Lars Deltrap getekend als een grappig klein groen mannetje met een groot hoofd. Blitz houdt van rust en luieren. Zodra hij in de gaten krijgt dat Priet weg is, komt Blitz alsnog in actie en gaat op zoek naar Priet. De zoektocht is spannend, maar Blitz zet dapper door. In dit grappige en fantasievolle verhaal heeft Visser het afvalprobleem met een knipoog verwerkt. De illustraties in gemengde techniek, inclusief foto-elementen, ondersteunen het verhaal prima. Blitz’ emoties zijn goed te zien, evenals de verschillende waarden van afval. De illustraties vormen een mooi geheel met de tekst. Prettig vormgegeven en goed geschreven op AVI-M4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.