Blitz! Troep in de ruimte

Blitz-boek3-200Er is weer een nieuw deel van Blitz verschenen: Troep in de ruimte. Ik ben er heel erg blij mee!

 

ruimtekunsttekoop

Hieronder de tekst van de winkel:

Blitz! Troep in de ruimte is een leuk AVI kinderboek van Rian Visser. De grappige tekeningen zijn van Lars Deltrap. Het is het derde deel in de serie Blitz!, maar kan ook goed op zichzelf gelezen worden.

Ruimtewezen Blitz en zijn vogeltje Priet zijn lekker aan het luieren op bol Nul als er opeens een hoop troep voorbij komt zweven. Een bed, een stoel, een badkuip – waar komt al die rommel toch vandaan? Blitz is boos, maar Priet vindt het prachtig. Als er een vrolijk speelding langs komt zweven, kan Priet het dan ook niet laten: hij vliegt ernaartoe en zweeft verder en verder weg… Tot hij kwijt is. Help! Wat moet Blitz zonder Priet?

Het lijkt eenvoudig, maar ga er maar aan staan: een spannend verhaal schrijven voor beginnende lezers, met de nodige grappen en ook nog eens een ontroerend einde. Rian Visser verstaat die kunst! Met een leesniveau van AVI M4 (NL)/leerjaar 2 midden (BE) en de grappige kleurenillustraties van Lars Deltrap zijn de boeken over Blitz erg geliefd bij kinderen die leren lezen.

Gratis digibordles Ruimtekunst

Bij het boek is een gratis digibordles gemaakt voor de middenbouw. Tekeningen uit het boek worden vergeleken met beroemde kunstwerken. Daarna worden leerlingen uitgedaagd zelf te gaan knutselen. Het resultaat is niet een voorgeschreven werkje waarbij ze exact namaken wat de leerkracht bedacht heeft, maar een eigen ontwerp van een kunstwerk dat van meerdere kant bekeken kan worden en liefst ook kan bewegen.

Download de les.

RuimtekunstMetBlitz_Pagina_05

Gehaakte pop

Speciaal voor dit derde boek is van Blitz een haakpatroon gemaakt. Daarover kunt u hier meer lezen.

Blitz_haakpatroon

 

Loading

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.