Welke digitale spellen spelen kinderen?

minecraftWanneer je verhalen schrijft voor kinderen van 8 tot 12 jaar, wil je op de hoogte blijven van hun interesses. Digitale spellen is daar één van. Toen ik in een klas vertelde over het leesboekje Monsters en paleizen, waren kinderen helemaal verbaasd dat ik dat ook speelde. Zo’n ‘oude’ vrouw, die hun moeder wel kan zijn, speelt hun spel! Ja, en ik vind het nog leuk ook.

Laatst heb ik voor een grote groep kinderen mijn Minecraft-huis laten zien en ik nam ze even mee op mijn enorme uitkijktoren, waar je bijna mijn hele wereld kunt zien. We reden samen in mijn treintje over de brug, door een grot naar de andere kant van de berg. Mijn iPad was aangesloten op het digibord, dus ze konden allemaal meekijken in mijn huis, waarin ik een kip gevangen houd en naar mijn weitje met schapen en koeien. GAAF! vonden ze. Tot de leerkrachten het applaus inzetten…

Welke digitale spellen spelen kinderen tussen de 8 en 12 jaar? Ik vroeg het op Twitter en kreeg deze antwoorden. Minecraft is verreweg de favoriet.

Agar.io
Android app
agario
Block craft 3D
iPad en iPhone app
Schermafbeelding 2016-02-05 om 11.07.45
Clash of Clans
iPad en iPhone app en Android app
clash
Colorswitch
iPad en iPhone app en Android app
colorswitch
Dirt
iPad en iPhone app
Schermafbeelding 2016-02-05 om 11.13.52
Disney Infinity
iPad en iPhone app en Android app
disney
Fifa 16
Android app
fifa
Hayday
iPad en iPhone app en Android app
Schermafbeelding 2016-02-05 om 11.21.00
Happy Wheels
website FunnyGames.nlhappy wheels
Mario
Nintendo game, website
mario
Minecraft
website, iPad en iPhone app en Android app
minecraft
Minions eiland
iPad en iPhone app en Android app
Schermafbeelding 2016-02-06 om 10.49.15
 Movie Star Planet
desktop
Schermafbeelding 2016-02-05 om 10.58.48
Pacman
iPad en iPhone app, Android app en desktop
pacman
Plants versus Zombies
iPad en iPhone app en Android app
plantsvszombies
Score! Hero
iPad en iPhone app en Android app
score
Snapimals
iPad en iPhone app en Android app
snapimals
De Sims
iPad en iPhone app en Android app
sims
Splatoon
Nintendo game, website
splatoon
Star Stable
desktop
our_gallery
Star Wars Lego
iPad en iPhone app en Android app
starwars
Sunken Secrets
iPad en iPhone app
Schermafbeelding 2016-02-06 om 11.16.45
Vuurjongen en watermeisje
website
Schermafbeelding 2016-02-06 om 11.19.08


 

 

 

 

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.