Bezoek van een schrijver, tips en voorbereiding

Ik kom vaak op scholen om klassen te bezoeken en over mijn werk te vertellen. Of ik kom in een bibliotheek en de school komt daar naartoe. Kinderen willen graag weten hoe een boek gemaakt wordt of hoe je een verhaal bedenkt. Ze hebben vragen over het boek dat ze gelezen hebben en ze vinden het leuk om dingen te weten over de schrijver.


Bekijk film op YouTube.

De bedoeling van zo’n bezoek is dat kinderen daarna enthousiaster aan het lezen en schrijven gaan. Ze zien dat een kinderboekenschrijver een gewoon mens is, die veel van de verhalen verzonnen heeft door dingen die in haar eigen leven gebeurd zijn. Soms moet ze voor een boek onderzoek doen, soms schrijft ze over haar hobby’s of gebruikt ze dingen die haar kinderen gedaan hebben. De kinderen beleven zelf ook dingen waarover ze zouden kunnen schrijven. Ik geef tips of we maken samen ene verhaal. Zo merken ze dat een verhaal bedenken helemaal niet zo moeilijk is.

Hoe beter de kinderen voorbereid zijn, hoe effectiever het bezoek is. Ik heb een artikel geschreven met tips en suggesties om een schoolbezoek voor te bereiden. Daarnaast heb ik bovenstaand filmpje gemaakt om van tevoren aan de kinderen te laten zien.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.