Drie vertaal-apps voor op je smartphone

image002Nederland wordt steeds internationaler. Het komt dan ook steeds vaker voor dat je in aanraking komt met mensen die een voor jou vreemde taal spreken, bijvoorbeeld wanneer je met vluchtelingen wilt praten. Je smartphone kan dan een ideaal hulpmiddel zijn. Met behulp van speciale vertaal-apps kun je heel eenvoudig onbekende termen opzoeken. Maar welke app moet je dan gebruiken? Hieronder een kleine opsomming van drie mobiele vertaal-apps.

Google Translate

De bekendste online vertaalmachine is zonder twijfel Google Translate en gelukkig is die vertaalmachine ook beschikbaar via speciale apps voor Android en iOS. De vertalingen die gemaakt worden met Google Translate zijn normaal gesproken vrij nauwkeurig en de app kan eenvoudig worden gebruikt om zowel tekst als spraak te vertalen van en naar negentig talen. Het is zelfs mogelijk om aan de hand van een foto de tekst te vertalen.

Met de nieuwste feature van Google Translate kun je tekst in andere apps vertalen zonder daarvoor de vertaal-app te openen. Dit kan echter alleen wanneer je smartphone over het nieuwe besturingssysteem Android 6.0 Marsmallow beschikt. Op dit moment zijn dat enkel de Google Nexus-toestellen, maar vanaf januari krijgen ook de nieuwe Samsung modellen deze update. De huidige Samsung Galaxy s6 beschikt nog over het besturingssysteem Android 5.0.2 Lollipop.

Microsoft Translator

Een andere handige vertaal-app voor Android en iOS is Microsoft Translator. Deze app kan ongeveer hetzelfde als Google Translate, maar de nadruk ligt bij deze app vooral op het vertalen van spraak. Het voordeel is dat deze app eenvoudiger in gebruik is en dus geschikter voor kinderen. Daarnaast kun je met slechts één mobiele telefoon en een smartwatch een volledig gesprek voeren met iemand die een andere taal spreekt. Microsoft Translate kan op dit moment worden gebruikt om spraak en tekst te vertalen van en naar vijftig talen.

iTranslate

Tot slot is er de app iTranslate, een vertaal-app voor iOS die uniek is, omdat de app een eigen toetsenbord heeft dat je via de instellingen activeert en daarna in een andere app kunt gebruiken. Een minpunt van iTranslate is echter wel dat het toetsenbord op dit moment nog regelmatig vastloopt, waardoor de ervaring soms wat frustrerend is. iTranslate ondersteunt net als Google Translate het vertalen van en naar negentig talen.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.