Techniek voor de toekomst, digibordles

robotroodDankzij samenwerking met Stichting Kinderen Lezen Techniek heb ik voor uitgeverij Zwijsen bij mijn boek Monsters en paleizen een gratis digibordles mogen maken. In de les komen o.a. 3D-printen, 3D-tekenen, Minecraft, duurzaamheid en robottechnologie aan bod. Hoe ziet de wereld van de toekomst eruit? Welke rol speelt nieuwe techniek hierin? De les bevat twaalf opdrachten en geeft volop inspiratie om kinderen zelf aan de slag te laten gaan! Hoe ziet de toekomstige wereld eruit als jij het mag zeggen?

Digibordles Techniek voor de toekomst

De les is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Tekst en concept: Rian Visser.
Tekeningen Mark Baars.

Techniekvoordetoekomst7

Techniek bepaalt voor een belangrijk deel hoe ons leven in de toekomst zal zijn. Alle mensen op de wereld gebruiken grondstoffen. We eten, wonen, reizen, bouwen fabrieken en maken allerlei producten. Door ons sterven dieren uit, vervuilen de aarde, de lucht en de zee, raakt de olie op en verandert het klimaat. Gelukkig kunnen we ook goede dingen doen. Veel mensen zijn vandaag bezig om de wereld van morgen vorm te geven. Dat doen ze door slimme uitvindingen te bedenken, door plannen te maken hoe het landschap en steden er in de toekomst uit moeten zien en door regels en wetten in te voeren. Lossen we het milieuprobleem op? Hoe gaan we later wonen en leven?

Techniekvoordetoekomst13

Techniekvoordetoekomst18_600

Bewaren

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.