Monsters en paleizen, leesboek voor kinderen die van Minecraft houden

MonstersEnPaleizen_200‘Het is jouw wereld, Amin. En in die wereld ben jij helemaal alleen.’ Amin laat het tot zich doordringen. Hij zit in een donkere put, zonder water, eten en gereedschap. En hij is helemaal alleen. Wat een ramp! Hij moet eruit zien te komen. Maar hoe?

De koning heeft een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw duurzaam paleis. Amin en Laila doen mee. Met een computerspel bedenken ze een supergaaf paleis. Laila’s oom print het ontwerp met een 3D-printer. Zal het ze lukken om de wedstrijd te winnen?

Een superleuk boek voor kinderen die Minecraft spelen en geïnteresseerd zijn in techniek. De kinderen maken hun eigen wereld en denken na over schone energie, milieuvriendelijk vervoer, duurzame grondstoffen en hergebruik van drinkwater. Ook nieuwe technieken zoals 3D-printen komen aan bod. Ondertussen moeten ze de monsters van zich afhouden!

Het is een deel uit de serie Zoeklicht Dyslexie van uitgeverij Zwijsen. Het AVI-niveau is eind groep 5 en de leeftijd is groep 7/8. Het boek is naar mijn mening ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar die al goed kunnen lezen.

Download ook de gratis digibordles.

Tekst Rian Visser
Tekeningen Mark Baars
Leeftijd vanaf 10 jaar (makkelijk lezen) AVI E5

Loading

2 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.