18 creatieve apps

Schermafbeelding 2015-11-06 om 12.40.54Regelmatig geef ik lezingen waarbij ik laat zien hoe je creatieve apps en programma’s in het onderwijs of thuis kunt gebruiken. Veel kinderen gebruiken de tablet en computer vooral om te gamen of om filmpjes te kijken. In het onderwijs worden deze vooral gebruikt voor educatieve software. Maar er kan zoveel meer!

Animaties, 3D-tekeningen (om te laten 3D-printen), stripverhalen, tekenfilmpjes, boekjes, filmpjes gecombineerde met animatie, stopmotion-filmpjes met klei-animatie: het kan allemaal en het is vaak helemaal niet moeilijk.

Deze apps zijn in de klas goed te gebruiken in combinatie met leesbevordering en taalontwikkeling. Laat de kinderen bijvoorbeeld in een fotocollage-app zelf een strip maken met hun favoriete kinderboekenfiguur. In onderstaand voorbeeld zijn tekeningen uit het prentenboek Hieper ingeladen en voorzien van eigen teksten. Of teken in een 3D programma een monster of robot, waarmee je vervolgens een verhaal bedenkt.

Om echt te zien wat er kan is het handig mijn lezing bij te wonen of mij uit te nodigen voor het geven van een lezen. De hand-out 18 creatieve apps mag u gratis downloaden. Het is geen volledig overzicht van alle creatieve apps, want er zijn er een heleboel. Ik heb vooral zoveel mogelijk verschillende apps gekozen en van elk soort app degene die ik zelf het prettigst vind.

hieper

Lees ook:
Tekenen op de iPad met ShowMe
Frederick, het muisje dat niet wilde werken (Puppet Pals, Comic Maker)
Met Pento op de iPad een prentenboekje met geluid maken

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.