Mijn bibliotheek top 10 van 2015

Elk jaar maak ik een overzicht van mijn bibliotheek top 10. Ergens tussen oktober en december krijgen schrijvers namelijk bericht hoe vaak hun boeken zijn uitgeleend bij de Openbare Bibliotheek. Voor elke uitlening krijgen wij een kleine vergoeding.

Mijn uitleen top 10 van 2015

Hieronder zie je welke boeken van mij tussen medio 2014 en medio 2015 het meest zijn uitgeleend. In totaal waren het 54965 uitleningen. Dat is 150 per dag!

top10RianVisser2015

 

Wat opvalt is dat drie leeskoffertjes (daar komt aap, hier is pier en Sproet) al jaren enorm goed uitgeleend worden. Daarom is het extra raar dat mijn vierde leeskoffertje haan, kip en hoen nooit is aangekocht door de bibliotheek. Nul exemplaren. Ik vermoed een fout, maar het is me in al die jaren niet gelukt daar iets aan te doen. Ik heb er al een paar keer bij de uitgever over geklaagd. Als iemand het weet…

Nieuw in de top 10 zijn: Plets, plets, plats! en Het lettercircus. Het lettercircus stond er in 2012 ook in, maar dat was een oudere uitgave. De vernieuwde uitgave van Delubas met dubbele tekenklanken wordt dus ook goed gewaardeerd.

Nippertje is inmiddels een klassieker aan het worden. Dit prentenboek staat al jaren op nummer 1! Zo’n 10 uitleningen per dag. Ook mijn andere prentenboeken doen het goed. Ik hoop dat volgend jaar Een superslee erbij staat. Maar welk boek gaat er dan uit?

Dank aan iedereen die van mijn boeken geniet!

 • 1. Nippertje
 • 2. De wedstrijd van schildpad en Haas
 • 3. Daar komt aap
 • 4. Blitz!
 • 5. Kip is op muisDrie dappere paardjes
 • 6. Sproet, de stoutste pony van stal
 • 7. Drie dappere paardjes
 • 8. Plets, plets, plats!
 • 9. Hier is pier
 • 10. Het lettercircus

Mijn uitleen top 10 van 2014

top10_2014

 • 1. Nippertje
 • 2. Daar komt aap
 • 3. Kip is op muis
 • 4. Sproet, de stoutste pony van stal
 • 5. Drie dappere paardjes
 • 6. Blitz!
 • 7. De wedstrijd van schildpad en Haas
 • 8. Het geheim van de groene straat
 • 9. Hier is pier
 • 10. Hieper

Mijn uitleen top 10 van 2012

Even ter vergelijk: in 2012 maakte ik deze foto. Grappig om te zien hoe sommige boeken heel goed blijven uitlenen.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.