Inspiratie-avond Nationale voorleesdagen

Boer Boris gaat naar zeeVan 21 t/m 31 januari 2015 vinden weer de Nationale Voorleesdagen plaats. Het prentenboek van het jaar is dit jaar Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout. Ik ben blij dat er dit jaar voor een kinderboek Nederlandse makers gekozen is. Heel veel kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kleuterklassen en bibliotheken zullen met het boek gaan werken en dat is goed voor het Nederlandse boek! En natuurlijk is het fantastisch dat leesbevordering hierdoor weer onder de aandacht komt. Dus doe mee!

Het prentenboek van het jaar is gekozen uit een Top 10 van prentenboeken die geschikt zijn voor jonge kinderen.

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee is een deel uit een serie prentenboeken over Boer Boris. Phillip Hopman maakt de prachtige illustraties. De boeken zijn mooi uitgevoerd met een opdikkende kaft.

‘Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee.
Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?’

Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie!

Verwerkingstips

Diverse instellingen, bibliotheken en kleuterleerkrachten zijn bezig met het maken van verwerkingstips. Op de website van de Kleuteruniversiteit kunt u een digitale les (pdf) kopen met veel verwerkingstips met klank- en rekenoefeningen. Ook is er aandacht voor woordenschat, spel en activiteiten. Er is een les voor kleuters en voor peuters te koop. Cubiss biedt een pakket speciaal voor bibliotheken waarbij ook een cd zit met een liedje.

Voor de iPad is er een e-boek te koop waarin Ted van Lieshout zelf het boek voorleest.

Lezingen

Op dinsdagavond 13 januari 2015 zal ik in de bibliotheek in Gorinchem een lezing geven over werken met Boer Boris gaat naar zee en over werken met prentenboeken in het algemeen. Wilt u ook een inspiratie-avond houden voor de Nationale Voorleesdagen? U kunt mij boeken via Stichting Schrijvers, School en Samenleving, www.sss.nl of telefoon (020) 6234923.

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.