Makkie Media, app voor Beeld en Geluid

Ik mag het nu eindelijk vertellen: ik heb de verhaaltjes geschreven voor een nieuwe interactieve prentenboek app. Er komen maar liefst drie verhaaltjes en drie spelletjes in met als onderwerp hoe media kleuters verleiden. Hoofdpersoon is het schaapje Makkie Media en de app hoort bij het nieuwe paviljoen Media Ukkie Land van Beeld en Geluid in Hilversum. 

Makkie Media

De app is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar en voor hun ouders. Zo kunnen ze na bezoek aan Beeld en Geluid nog napraten met hun kinderen over de ontdekkingsreis door Media Ukkie Land. De tekeningen zijn van Willem Lagerwaard en de app wordt gemaakt door Kiss the Frog. De verwachting is dat hij eind 2014/begin 2015 zal verschijnen. 

Verleiding van de media

Is Makkie een mak schaapje of juist een beetje stout? En op welke manier wordt hij door media beïnvloed? In elk verhaaltje staat een verleidingsprincipe van kindertelevisie centraal. De verhaaltjes zijn niet moraliserend, want verleiding is niet altijd verkeerd. Kinderen leren namelijk ook veel van media. Maar het is best belangrijk om te begrijpen hoe kinderen (en ook volwassenen) door media worden beïnvloed. Wil je hier meer over weten, lees dan bijvoorbeeld ook De 7 verleidingen in Media Ukkie Land. 

Makkie Media © Willem Lagerwaard

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.