10 populaire kinderboeken voor de iPhone

iPhonecaseHet lijkt alsof kinderen niet meer lezen. Ze zouden meer oog hebben voor spelcomputers en smartphones. Toch is dit niet waar. Van veel kinderboeken zijn er hele goede en populaire apps voor de iPhone. Het leuke van digitale boeken is dat ze vaak wat extra’s brengen, zoals bewegend beeld of interactie met de lezers.

Ik maakte een selectie uit mijn favoriete iPhone apps. Veel daarvan zijn trouwens ook geschikt voor de iPad.

Bezig Beertje op de boerderij

bezigbeertje

Maak kennis met Bezig Beertje, een erg bezig beertje dat niet van stilzitten houdt! De app is gebaseerd op de populaire Bezig Beertje boekjes, maar nu kunnen peuters zelf deelnemen in het verhaal! Bezig Beertje op de boerderij is er voor iPhone en iPad.

Pim en Pom op Safari

pimenpom

Pak je koffers en ga mee met Pim en Pom op Safari. Spring over krokodillen of ontsnap aan een leeuw. Of luister naar het liedje Poezenbusje. Met deze app naar de illustraties van de beroemde Fiep Westendorp kan het allemaal.

Finn’s Hoedje van Papier

finns

‘Finn had een hoedje van papier gemaakt. Hij maakte er een piratenhoed van.’
Maar wat gebeurt er met zijn hoedje van papier als het begint te regenen? Met Finn’s buitengewone fantasie weet die precies wat die moet doen.

Nijntjes tuin

nijntje

Harken, zaadjes zaaien en peentjes oogsten. Nijntje heeft een eigen tuin en jij mag haar helpen. Luister naar het verhaal en je weet precies wat je moet doen. Nijntjes tuin is heerlijk om samen (voor) te lezen, te spelen en te leren

Mus op het net

Musophetnet

Een leesboekje op rijm voor beginnende lezers, AVI M4. Een hilarisch leesboekje over een Mus die lijdt aan internetverslaving. Geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ook leuk als voorleesboekje.

Aap en Mol in het Rijksmuseum

aapenmolrijks

Mol graaft een gang en komt per ongeluk in het Rijksmuseum. Dit moet Aap zien! Denkt Mol en haalt gauw zijn beste vriend op.
‘Hier woont vast de koningin,’ zegt Aap. Ze gaan op zoek en komen langs de prachtigste kunstwerken, zoals de Nachtwacht en Het melkmeisje. Maar dan komt de suppoost achter hen aan…

De drie biggetjes

driekleinebiggetjes

Beleef de avonturen van de de drie biggetjes. Deze Nederlandse kinderboeken app is een uniek 3D sprookje. Geen enkele andere app combineert zoveel interactie met mooie animaties met muziek.

De gelukkige olifant

DGO

Youp van ’t Hek verzon talloze verhalen voor zijn kinderen. Grappige verhalen, vrolijke verhalen, soms met een traan, waarin dieren, muziek en reizen een grote rol spelen. Op deze app vertelt, brult, fluit en fluistert Youp aan álle kinderen zijn grappige verhaal De gelukkige olifant.

Daar komt aap

daarkomtaap

Leesboekje voor de beginnende lezers. Aap houdt van grappen maken en lekker luieren in de zon. Maar Aap heeft geld nodig om te eten en een huis te kopen. Daarom gaat Aap naar de stad op zoek naar werk.

Dikkie Dik Lite

Dikkie Dik

Deze Lite-versie laat je kennismaken met Dikkie Dik op de iPhone/iPad. De gratis app bevat één verhaaltje en één animatie ter kennismaking.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.