Nieuwe leesboekjes voor beginnende lezers

veiliglerenlezenIk ben heel erg blij met twee nieuwe boekjes die verschenen zijn bij de Veilig leren lezen-methode van uitgeverij Zwijsen. Ik heb een samenleesboekje en een stripverhaal geschreven. Kinderen in groep 3 vinden het heel spannend om te leren lezen. En natuurlijk willen ze leuke, spannende verhalen.

Als schrijver moet je flink puzzelen met letters en proberen met heel eenvoudige woorden een spannend verhaal te vertellen. Veel letters en woorden mogen nog niet. Dat is erg leuk om te doen! Gelukkig zijn de boeken heel rijk geïllustreerd en spelen de tekeningen een belangrijke rol. Vooral in een stripverhaal kun je zo met weinig woorden toch een rijk verhaal vertellen.

  tipentaas_200  bulensul_200

tipentaas-bw600

tip en taas
Uitgeverij Zwijsen
Methode Veilig leren lezen, samenleesboekje
Tekst: Rian Visser
Illustraties: Camila Fialkowski
ISBN 9789048719167

Dit boek kunnen kinderen na ongeveer 7 weken leesonderwijs lezen. Het sluit aan bij kern 3 van de leesmethode Veilig leren lezen.
Twee kinderen lezen om de beurt een stukje voor. Zo genieten ze samen van dit samenleesboek. In de tekst komen twee verschillende niveaus voor: ster en zon. De zontekst is voor een kind dat een vlotte leesontwikkeling doormaakt. De stertekst is voor een kind dat wat meer tijd nodig heeft om te leren lezen.

bulensul-bw600

bul en sul
Uitgeverij Zwijsen.
Methode Veilig leren lezen, stripverhaal voor beginnende lezers.
Tekst Rian Visser
Illustraties Ineke Goes
ISBN 9789048718924

bul is de baas.
sul doet wat bul zegt.
bul is een dief.
maar sul wil geen dief zijn.

Zonnetjes zijn boeken voor kinderen die een vlotte leesontwikkeling doormaken.
Dit boek sluit aan bij kern 1 van de leesmethode Veilig leren lezen en kan na ongeveer 2 weken gelezen worden.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.