Herfstboek: Plets, plets, plats!

pletspletsplats200Voor het Nederlands Jeugdinstituut mocht ik een prentenboek schrijven over de herfst. Het boek is zojuist verschenen en is leverbaar in het Nederlands, Turks en Engels. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Margriet van Noort maakte de prachtige tekeningen.

 

Recensie Biblion:
Het is herfst in het bos van eekhoorn, vogel en muisje. De wind waait… Hoei, hoei, hoei, de muis ritselt – maar wat is dat?! Plets, plets, plats! Het is een jongetje dat door de plassen spettert. Hij zoekt kastanjes, eikels, nootjes en bladeren en neemt ze mee naar huis. Wat zou hij ermee doen? Eet hij ze op? Maakt hij er een nestje van? Of maakt hij kunst? De dieren gaan op onderzoek uit. Kunnen zij dat ook?
In dit prachtig verzorgde, gebonden prentenboek kunnen de dieren praten en denken als mensen. Hun houdingen en grappige gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen: ze zijn erg expressief.
De illustraties zijn neergezet in vrij donkere, warme, herfstachtige tinten. De teksten verspringen in kleine overzichtelijke blokjes over de pagina’s. Regelmatig zijn woorden groter en vet gedrukt, om er extra nadruk op te leggen, zoals geluiden van de wind en de bladeren.
Erg leuk voorleesboek voor thuis of op school dat gebruikt kan worden binnen het thema herfst of ter introductie van een herfstachtige knutselles. Van dit deel uit een serie meertalige prentenboeken verschenen tegelijkertijd een Engelse en een Turkse editie.

PletsBinnenwerk600

Boekhandel Silvester uit Leiden:
‘We hadden vijf boeken besteld voor de Kinderboekenweek, maar hebben al een paar keer bijbesteld. Plets, plets plats! vliegt de winkel uit!’

Twitter:
@PaolaLuitwieler Plets plets plats! van @RianVisser voorgelezen aan m’n kleuters. Aandachtig luisterende koppies, verbazing en verrukking over herfst. Zo fijn!

Bestellen

U kunt het boek bestellen via Bureau Extern.
Het Nederlandse boek is in herdruk en is pas eind oktober 2015 weer leverbaar.
Er zijn wel mooie vertelplaten.

splashsplashslosh200 sapursapursap200

VPpletspletsplats_400

Loading

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.