Timo en het toverstokje is terug en GRATIS te downloaden!

Timo_NJi_114Eind november van het vorige jaar schreven wij: ‘We zoeken een partner voor onze prentenboek-app Timo en het toverstokje. Anders zal deze iPad en Android app per 1 januari 2014 verdwijnen. Dat willen we niet. Welke organisatie met hart voor kinderen en met visie op nieuwe media, onderwijs of leesbevordering wil met ons samenwerken?’

Het is gelukt! Met trots kunnen we vertellen dat we precies de organisatie hebben gevonden die we zochten, het Nederlands Jeugdinstituut. Deze organisatie ondersteunt professionals in de jeugd- en opvoedingssector en koppelde om die reden graag haar naam aan Timo.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft voor haar programma’s VVE-Thuis, Opstapje en Opstap een unieke serie prentenboeken uitgebracht in het Nederlands, Turks, Arabisch, Papiamento en Engels. Met Timo en het toverstokje heeft het nu ook haar eerste app. Vooral de mogelijkheid om de app met eigen stem op te nemen, maakt Timo en het toverstokje zeer passend in de serie. De gebruiker van de app kan hem immers inspreken in de taal die hem of haar het liefst is en het gemakkelijkst af gaat. Maar ook de mogelijkheid om de app te laten voorlezen is erg prettig voor ouders die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Samen met hun kind kunnen ze luisteren naar Gerda Havertong en samen praten over het verhaal. Aan de app zijn verder een paar voorleestips toegevoegd.

Timo_hondje-300 Timo-home-300info+tips-300

Lees of beluister en bekijk het grappige avontuur van Timo en het toverstokje vol leuke animaties op uw iPad of Android tablet. Het kost u helemaal niets!

Timo en het toverstokje, iPad
Timo en het toverstokje, Android

Loading

4 Reacties

  1. Ik kan helaas het boek niet meer downloaden omdat het niet compatibel is met de nieuwste iOS updates. Ik hoop dat het gauw opgelost wordt!

  2. Het lukt mij niet om de app te downloaden, zowel niet op mijn IPad als op een Android telefoon.

  3. Hoi, ik kan het niet laten mijn enthousiasme over de app en het verhaal van Timo en het toverstokje neer te pennen. Ongelofelijk mooie animaties, een aangename vertelstem, interactief,… Zo zou elke app voor kinderen moeten zijn. Mijn dochter van 2 is er gek van (“Toverstokje! Toverstokje!”) en kan er best zelf al mee ‘spelen’. Geweldig! Doe zo voort!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.