Het Lettercircus compleet vernieuwd

LC_114In 2013 werd de app door Meester App – een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap – gekozen als één van de tien beste apps voor het basisonderwijs. De app bevat verhalen over letters en zoekplaten waarin tal van voorwerpen en dieren de letters vormen. In deze update zijn vier verhalen toegevoegd met de tweetekenklanken: au, ou, ij, ei, oe, eu, ui en ie. Alle tekeningen zijn aangepast en de verhalen van de klinkers laten ook dubbele tekenklanken zien.

De geschiedenis van Het Lettercircus is bijzonder. Het verscheen in 2006 bij uitgeverij Clavis als papieren boek. Mark Janssen maakte er schitterende zoekplaten bij, boordevol letters. Het was een prachtig boek en de eerste druk was snel uitverkocht. Daarna wilde de uitgever het beschikbaar houden als geprint boek. Het zou dan niet meer in de boekwinkel liggen, maar kon alleen online besteld worden. Dat wilde ik niet LC_boek3d_200en ik vroeg de rechten terug.

In 2012 verscheen Het lettercircus bij mijn eigen uitgeverij Books2download als app. Opnieuw waren de reacties enthousiast en uitgeverij Delubas verklaarde zich bereid om het papieren boek opnieuw uit te geven. De tweetekenklanken en de dubbele klanken werden toegevoegd en er werd een werkboekje en een uitgebreide digibordles bij gemaakt. Dankzij de unieke samenwerking met uitgeverij Delubas is er nu een compleet pakket verschenen van vier producten (iPad app, boek, werkboek en digibordles) die naadloos op elkaar aansluiten.

Hieronder een overzicht van alle uitgaven.

iPad app

De app bevat 30 letterverhalen, 30 zoekplaten boordevol letters en een aanklikbaar alfabet met geluid. Alle verhalen worden voorgelezen, ideaal voor ouders die zelf niet zo goed Nederlands spreken of voor kinderen die graag telkens opnieuw naar verhalen willen luisteren. Deze app biedt urenlang luisterplezier en ondertussen leren kleuters de letters. Een moeder, die oorspronkelijk uit Thailand komt, schreef mij spontaan een e-mail om voor deze app te bedanken.

‘Dankzij jouw app Het Lettercircus kan mijn zoontje het Nederlands alfabet leren. Het is een heel erg goed boek. Ik zal het doorsturen naar mijn vriendinnen.’

Bekijk de app in de App Store.

LC_home400  LC_au400

Papieren boek

Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Fien wil alle letters van het alfabet leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. In Het Lettercircus komen in 30 humoristische verhalen alle letters en lettercombinaties op speelse wijze aan de orde. Een wervelend doe- en leesboek voor nieuwsgierige kleuters vanaf 4 jaar. Met korte, duidelijke tips om Het Lettercircus nog effectiever te gebruiken, creatieve knutselideeën en leuke spelletjes, voor zowel op school als thuis.

 

Werkboekje

Met Mijn letterboekje kunnen de kinderen alle letters en lettercombinaties systematisch inoefenen. Alle letter-klank combinaties komen aan bod in dit kleurige boekje. U kunt zelf uitmaken in welke volgorde.

Meer informatie.

Mijnletterboekje_200  Mijnletterboekje_s_200

LettercircusDigitaal400Digibordles

Het Lettercircus Digitaal is een leuke interactieve manier om met kinderen in groep 1 t/m 3 te werken aan hun geletterdheid. Het programma is de nieuwste uitbreiding van Van beginnende geletterdheid tot lezen van uitgeverij Delubas. Door middel van leuke letterspelletjes, verhalen en letterplaten oefenen kinderen samen met hun leerkracht alle letters en tweetekenklanken op het digibord, de pc of tablet.

Meer informatie: www.digitaaldelubas.nl.
Probeer gratis de de letter a.

digibordles_a4_400

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.