Kinderboekfiguren haken

Via Twitter en Facebook ken ik Anja Hazelaar. Al eerder maakte ze voor mij een mooie egel bij mijn prentenboek Nippertje. Anja heeft nu een mooie Mats en Guusje gehaakt, gebaseerd op mijn prentenboek Het boekenfeest met tekeningen van Nicolle van den Hurk.

De poppen zien er echt prachtig uit en zijn ongeveer 18 cm groot. De rode stippen zijn van vilt. De roze wangen zijn met aquarelpotlood getekend.

AnjaMatsenGuusje400 

Zelf heb ik vingerpoppetjes gehaakt. Ik ben gewoon bij de kruin begonnen met een rondje haken, daarna meerderen voor het hoofd, minderen voor de nek en opnieuw meerderen voor het lijf. De armpjes en oren heb ik los gehaakt en eraan vastgenaaid.

MenGvingerpoppetjes

Op internet zijn veel websites te vinden met gratis of betaalde voorbeeld van gehaakte poppen. Zie bijvoorbeeld deze Pinterest pagina.

Veel plezier!

pinterest

Behalve poppen kun je bijvoorbeeld ook auto’s haken of boerderijdieren. Hieronder een paar leuke haakboeken.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.