Mac Mail markeringen aanpassen

Schermafbeelding 2014-04-30 om 10.16.55Ik werk met een Mac en orden mijn mail in tal van postbussen. Heel handig, maar niet handig genoeg. Soms wil ik een mail over een bepaald onderwerp makkelijk kunnen terugvinden. Dan zoek ik op naam van de verzender of op onderwerp. Maar ook dat is niet genoeg.

Regelmatig maak ik afspraken voor lezingen maanden vooruit. Dan weet ik, zodra de datum nadert (sorry) niet meer hoe de contactpersoon heet. En waar was het ook alweer?

Dus alle mails over lezingen ‘flag’ ik, zodat ik ze bij markeringen terug kan vinden. Maar daar staat alles door elkaar, want ik weet niet wat ik welke kleur heb gemarkeerd. 

Markeringen

Je kunt een kleurtje kiezen. Maar betekende rood nou lezingen of voor offertes? Of gebruikte ik rood voor dringend? Ik kies altijd maar een willekeurige kleur, omdat ik niet kan onthouden welke kleur wat betekent. Het zou handig zijn als je die namen kan aanpassen. Ik had al wel eens gezocht in de menu’s maar kon het niet vinden. Misschien ben ik een ontzettende dombo, maar het is nog simpeler dan simpel!

Even de markeringen uitvouwen in je lijst met postbussen en rechtermuisknop klikken: Wijzig naam postbus. Nou is het geen postbus, maar goed. Het werkt! Nu ga eindelijk gestructureerd door het leven.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.