Fotowedstrijd: zoek een boek in de bibliotheek over…

Ik doe elke week een fotowedstrijd met de kinderen van groep 3 op school waar ik Schoolschrijver ben. De opdracht is: ‘Zoek in de bibliotheek een boek over ……. en ga daarmee op de foto.’ Het onderwerp van de zoekopdracht houdt verband met het boek dat ik die week heb voorgelezen. De eerste week was dat Frederick en de tweede week Nippertje. Deze week is het een boek met versjes en volgende week waarschijnlijk een boek over een ver land.

Het is leuk om te zien hoe goed de kinderen en hun ouders hun best doen. Unal nam een blokje kaas mee naar de bibliotheek en voert dat aan de muis op zijn boek. Osman ging net als Nippertje op de foto met een doek om zijn hoofd in een veldje met gele bloemen.

De ouders mailen me de foto en soms mailen we nog een tijdje heen en weer over het boek en of het geschikt is voor hun kind om zelf te lezen of voor te lezen, etc. Deze wedstrijd is zodoende meteen een mooie manier om met de ouders in contact te komen. En zelf zit ik elke keer te glimmen als ik weer een mooie foto zie.

De moeder van Osman vertelde dat zijn vader vroeger niet zoveel voorlas, maar door de fotowedstrijd zijn vader en zoon samen enthousiast geworden voor boeken. Ze vinden het heel leuk om samen een leuk boek te zoeken en een foto te bedenken. ‘Vroeger gingen we eens in de drie weken naar de bibliotheek, maar nu elke week!’ zei ze lachend.

Ik hang de foto’s op het prikbord in de gang, zodat de kinderen ze de hele week zien. Ook kinderen die niet winnen, zijn toch trots op hun foto. De winnaar mag een boek kiezen uit de vitrinekast in de aula, waarin ik een heleboel mooie boeken gezet heb.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.