Striptekenen met Blitz!

Uitgeverij Gottmer bestaat 75 jaar. Om dit te vieren is er een pop-up store geopend in de Grote Houtstraat 153 in Haarlem. Een pop-up store is een tijdelijke winkel. De winkel is open van 18 t/m 26 oktober. Dus kom snel kijken! In Gottmers Jubileumwinkel kun je mooie Gottmer boeken kopen en leuke activiteiten doen.

Workshop striptekenen met Blitz

Blitz! is een succesvol leesboekje voor kinderen vanaf 7 jaar. Het is gezet in een lettertype dat speciaal is ontwikkeld voor dyslectici.

Het groene ruimtemannetje woont helemaal alleen op zijn bol, ver weg voorbij de maan. Hij bouwt een raket en gaat naar de aarde om een vriend te zoeken. Daar krijgt hij zelfs twee vrienden, de jongens Moos en Rob. Wanneer Blitz door grote mensen achter een hek gezet wordt en iedereen hem uitlacht, besluit hij terug te vliegen naar zijn eigen planeet. Gelukkig gaat er een klein vriendje met hem mee.

Hoe gaat het verder met Blitz?
In de workshop op woensdag 23 oktober bedenken we samen nieuwe verhalen en gaan jullie een striptekening maken. Wie weet wordt jouw idee gebruikt voor het volgende boek van Blitz!

Foto’s van de workshop

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.