Nominaties Alfabetiseringsprijs 2013 bekend!

Elk jaar worden er in de Week van de Alfabetisering drie Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt voor organisaties en personen die laaggeletterdheid helpen voorkomen en verminderen. Eén van deze prijzen is de Persoonlijkheidsprijs; een prijs voor personen die zich op bijzondere wijze inzetten in de strijd voor geletterdheid.

Dit jaar ben ik genomineerd voor mijn apps, e-boeken, digibordlessen en mijn inzet voor leesbevordering en creatief schrijven op scholen. Ik wil kinderen plezier laten hebben in lezen en schrijven, omdat dit belangrijk is voor hun toekomst en hun geluk. In een video leg ik kort uit wat ik doe, maar u kunt ook even rondkijken op deze website. Het thema van de Week van de Alfabetisering is dit jaar ‘Boek je toekomst’, en waarmee kan dat beter dan met kinderboeken? Zowel met papieren boeken als met digitale kinderboeken, zoals geanimeerde prentenboeken en e-boeken met geluid.

Gebruikt u mijn gratis digibordlessen? Heeft u de gratis app Timo en het toverstokje * Jaar van het voorlezen gedownload? Waardeert u mijn e-boeken met geluid, speciaal voor kinderen die moeilijk leren lezen? Vindt u ook dat álle middelen moeten worden aangegrepen om kinderen enthousiast te maken voor boeken? Dan heeft u nu de kans om mij te steunen! Tot 6 september 2013 kan er worden.

De winnaar van de Nationale Alfabetiseringsprijs wordt bekend gemaakt op 9 september a.s. in de Efteling. Minister Bussemaker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt de prijs uit. Hierbij zal ZKH Prinses Laurentien aanwezig zijn.Mijn nominatie

Kinderboekenschrijver, E-book en app specialist, uitgever
Rian Visser heeft al veel boeken geschreven. Ze is begonnen voor jonge kinderen, maar schrijft inmiddels voor alle leeftijden. Ze heeft een eigen uitgeverij Books2download voor e-boeken en apps.
Daarnaast heeft zij de Samenleesapp ontwikkelt. Kinderen gebruiken de iPad of smartphone vooral om te gamen of om een film te kijken. Ouders die niet voorlezen weten niet dat er goede apps zijn om kinderen op de iPad te laten lezen. De samenleesapp Daans reis om de wereld is een boek dat op twee AVI niveaus geschreven is. Deze app is gemaakt ‘zonder winstoogmerk’, maar vanuit de behoefte om te experimenteren met nieuwe vormen van digitaal lezen, speciaal voor kinderen die moeilijk lezen.
Daarnaast is in het onderwijs en bij laaggeletterde ouders helaas nog weinig bekend over de mogelijkheden van digitale kinderboeken. Aandacht voor deze leesbevorderende app is daarom zeer welkom.

Help mij en stem!

Uit ruim honderd aanmeldingen heeft een deskundige jury onder leiding van Anita Witzier de zes beste kandidaten genomineerd in de categorieën Persoonlijkheid, Doen en Durven. De Nationale Alfabetiseringsprijzen worden uitgereikt op maandag 9 september in de Efteling.

Waarom ik graag wil winnen?
Om nieuwe plannen uit te kunnen voeren, zoals een gratis app met daarin verhalen van Nederlandse kinderen (ook van buitenlandse afkomst) ter bevordering van lezen en creatief schrijven.

Stemmen kost u slechts 1 minuut en is heel simpel.
Ga naar de website Week van de alfabetisering, klik op mijn foto, stem en vul uw naam in.
Stemmen mag eens per dag tot aan 6 september.

Bedankt!

Lees ook: Persoonlijkheidsprijs lonkt voor Haarlemse schrijfster Rian Visser

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.