Uitslag wedstrijd ‘Schrijf een reisverhaal’ is bekend!

In de kinderboekenweek 2012, met het thema Hallo wereld, hebben heel veel scholen gewerkt met mijn les “Schrijf een reisverhaal”. De les kun je hier downloaden.

Bij deze les hoorde ook een wedstrijd: kinderen konden hun verhaal insturen om een boek van mij te winnen. Dat heb ik geweten! Maar liefst 50 schoolklassen deden aan de wedstrijd mee en daarnaast nog individuele kinderen, talentklasjes en Nederlandse kinderen in het buitenland! Ik schat dat ik rond de 1000 verhalen heb gekregen, zowel per post als per e-mail.

De uitslag

Uit deze verhalen heb ik er zeven gekozen die een prijs hebben gewonnen. Welke verhalen dat zijn en waarom ik ze uitkoos kun je lezen op de website www.schrijvenmetmus.nl. Hier staat de uitslag.

Ik heb erg genoten van de verhalen en van het werk dat sommige scholen erin gestoken hebben. In sommige klassen hadden alle kinderen echte boekjes gemaakt met een kaft met een tekening, een flaptekst een aantal pagina’s met tekst en een tekening in het binnenwerk. Of alle verhalen waren samengebundeld tot een boekje.

Een brief, een diploma en een e-boekje van Mus

Het was erg moeilijk kiezen. Het liefst zou ik iedereen een prijs geven, maar zoveel boeken heb ik niet. Ik heb daarom alle Nederlandse scholen een brief gestuurd en de scholen in het buitenland (Nieuw Zeeland en China en Australië) kregen een e-mail. Samen met mijn zoon ben ik een dag aan het schrijven en enveloppen plakken geweest. In de brief aan de kinderen schrijf ik o.a.

Lieve kinderen,

Sommige verhalen waren erg spannend! Ik weet nu dat jullie erg van monsters houden en van griezelige dingen. Sommige verhalen waren erg grappig en dan moest ik hardop lachen. En sommige verhalen vond ik heel bijzonder, omdat ze zo fantasierijk en origineel waren. Bijvoorbeeld: een vrouw valt van een veerboot en wordt gered door een zeehond. En iemand ontmoet een ruimtehond! Moet je die ook uitlaten? Een jongen schreef dat hij met zijn laptop in de trein speelt met een vliegtuigsimulator en ineens begint de trein te vliegen! En in Koekjesland ga je koekielings en koekieregs om ergens te komen.

Ik weet niet of ik de beste verhalen heb uitgekozen. Eigenlijk vond ik elk verhaal goed. Elk verhaal was anders, dus het is moeilijk om te vergelijken. Sommige verhalen waren nog niet helemaal af of perfect. Maar als een ‘echte’ schrijver een verhaal schrijft, wordt het ook niet meteen zoals hij. Zij schrijven een verhaal vaak een paar keer opnieuw. Schrijven is vooral durven: durven te fantaseren, durven iets nieuws te bedenken. En jullie hebben allemaal laten zien dat jullie durven! Gefeliciteerd! Daarom ontvangen alle klassen van mij een diploma voor het schrijven van verhalen.

Iedereen heeft dus een diploma gekregen. En naast de papieren boekjes krijgt ik elke klas die dat wil een digitaal boekje van Mus in het gips. De codes daarvan zal ik binnenkort versturen.

Iedereen heel erg bedankt voor deze bijdrage.

Tot de kinderboekenweek in 2013!

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.