Het lettercircus: kleuters leren de lettervormen en de letterklanken

Nu in nieuwe uitvoering met fonetisch uitgesproken letters!

In januari 2012 lanceerden wij de voorleesapp Het lettercircus. De kleuter Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Fien wil alle letters van het alfabet leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. In Het lettercircus worden de letters van het alfabet op een speelse wijze bekeken en geoefend. Elke tekening is een ware zoekplaat naar de lettervormen. De app bevat 26 voorleesverhalen met geluid en 26 zoekplaten met aanklikbare letters.

In de eerste versie van deze app werden de letters uitgesproken volgens het alfabet. Na opmerkingen hierover van ouders en leerkrachten hebben we deze letterklanken vervangen door fonetische.

Het lettercircus
Voorleesverhalen over lettters
Download in de App Store

Klik op de luidsprekerbutton voor een fragment.

geluidsfragment

U heeft Het lettercircus al en wil graag de nieuwe app?

Om technische redenen was het niet mogelijk de oude app te updaten en is ervoor gekozen de app opnieuw in de app store aan te bieden. Kopers van de oude app zien daarom geen update. Wij willen hen echter graag tegemoetkomen. Heeft u Het lettercircus al op uw iPad staan en wilt u graag de nieuwe versie? Mail een screendump van de oude icon van de app op iPad naar info@books2download.nl. De eerste 50 mensen zullen ene promocode ontvangen van de nieuwe app. Daarna zijn onze codes op.

 

Het lettercircus als papieren boek

In 2013 zal Het lettercircus opnieuw als papieren boek verschijnen bij Uitgeverij Delubas. Speciaal voor het onderwijs zullen er ook werkbladen bij komen. De app met geluid en het boek met de extra oefeningen zullen een prima combinatie vormen!

Loading

3 Reacties

 1. Beste Rian
  In de app store kan ik deze app niet vinden. Ik had de oude app niet, maar wil de nieuwe graag bekijken en als hij bevalt aankopen.
  Via Books2download vind ik hem niet maar ook niet via het lettercircus. Via de bieb lenen was ook een optie maar dat gaat ook mis.
  Kun je mij aan deze app helpen? Ik heb vandaag het boek aangeschaft en wil het compleet maken met de app erbij.
  Vriendelijke groeten van Martine

 2. Dat heeft met heel veel technische zaken de maken. Deze app is met Foliobuilder gemaakt van Adobe en dat kan voor kleine gebruikers alleen nog voor iPad. Ik zou graag willen dat ik het ook voor Android kan aanbieden, maar dat kost me een paar duizend euro per jaar. Er komt binnenkort wel van mij een app “Timo en het toverstokje” uit en die is ook voor Android.

 3. Waarom is dit alleen voor de ipad en is dit nog niet android mogelijk. Wij willen als school graag aan de slag met dit soort dingen maar hebben alleen android systeem

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.