Kinderboekenparade 2012, een paar foto’s en gedichtenanimaties

Hieronder ziet u een paar foto’s van de kinderboekenparade 2012 die in de ruimtes rondom het Kinderboekenmuseum gehouden werd en onderaan een aantal gedichtenanimaties, door kinderen gemaakt.

Ik gaf een workshop tekenen bij een gedicht op de iPad, twee presentaties van digitale kinderboeken in het medialab en deed een voorleesoptreden op het grote podium. Het was een heel geslaagde dag. Er waren heel veel schrijvers, die verschillende workshops en voorleesoptredens verzorgden en alles liep op rolletjes. Op drie plekken verzorgde boekhandel Paagman de boekverkoop. Er was een prima opkomst van zo’n 5000 mensen.

Tussen de optredens door mochten de schrijvers bijkomen in een rustige VIP-ruimte met drankjes, hapjes en de gelegenheid om met elkaar te praten. Mijn zoon assisteerde mij, hielp met de workshop, maakte foto’s en wilde zelf ook even op de foto omdat hij nog nooit zoveel iPad had vastgehouden.

Het was een topdag! Ik zag veel tevreden kinderen en ouders. In het kinderboekenmuseum zelf was het erg rustig. Maar dat lijkt me juist een goed teken: niemand verveelde zich op de kinderboekenparade!

 

Gedichtenanimaties op de iPad

Op de iPad in de app Showme zijn leuke gedichtenanimaties gemaakt. Een paar kinderen hebben op mijn iPad gewerkt. Hier zijn hun gedichten.

 


Deze animatie maakte een van de deelnemertjes later thuis:

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.