Waar kom ik vandaan? Een supergrappige prentenboek app

Waar kom ik vandaan? is een prentenboek iPad app. Een super grappig verhaal en extra leuk voor kinderen die net een zusje of broertje gekregen hebben. Getekend door Tineke Meirink en geschreven door Rian Visser.

Lisa krijgt een zusje. Ze kan zich niet voorstellen dat zij ook zo’n kleine baby is geweest. Maar als ze niet geboren is, waar komt ze dán vandaan? Deze vraag wordt overal ter wereld door talloze kinderen gesteld. De antwoorden die Lisa krijgt zijn onwaarschijnlijk grappig. Lisa vraagt net zolang door totdat oma haar de waarheid vertelt.

Het verhaal wordt door verschillende mensen voorgelezen: Stemactrice Barbara Labrie is de verteller, mama en oma. Floor van der Kolk doet de stemmen van Lisa en Job Labrie van de buurjongen. Kleine rollen worden nog vertolkt door Rian Visser: tante, Stefan de Groot: buurman, Bert Vegelien: vader en opa en Siebe Meijer: oom. Lisa vraagt aan al haar familieden waar ze vandaan komt en krijgt steeds rare antwoorden. Je hoort heel mooi hoe Lisa steeds wanhoper wordt, met een snik in haar stem. Opa heeft een prachtig verhaal, maar om vertelt uiteindelijk de waarheid.

Interactief

In de tekeningen staan sterretjes die aangeven waar gedrukt kan worden om een animatie te starten. De kleine animaties versterken het verhaal. Kinderen kunnen zoeken tussen de varken waar de baby is. Of ze toveren de baby tevoorschijn uit een ton, laten de baby als een aapje schommelen aan een boomtak, etc.

Zoekplaten

Op bijna alle pagina’s is een speentje, knuffel of flesje verstopt. Als je deze gevonden hebt en erop drukt, hoor je de baby huilen of lachen. Kun je all verborgen voorwerpen vinden? Op de pagina van de varkens is een blauwe knuffelt verstopt.

Papieren prentenboek

Waar kom ik vandaan? is in 2000 ook als papieren prentenboek verschenen onder de titel Waar kom ik eigenlijk vandaan?. Biblion schreef hierover: ‘Nadat Lisa een zusje heeft gekregen, vraagt ze zich af waar ze zelf vandaan komt. De antwoorden zijn telkens heel fantasievol. Behalve de grappige tekst met het aantrekkelijke herhalingselement is dit prentenboek ook humoristisch geïllustreerd. Alle personages zijn fors, als karikaturen, weergegeven. Ze stralen een zeker dynamiek uit. Door enkele onopvallende details valt er voor de oplettende kijkers iets extra te ontdekken. Mooi uitgegeven boek voor kinderen vanaf 4 jaar.’

Rollenspel

De app is prima geschikt om met jonge kinderen over de komst van een broertje of zusje te praten.
Tip!
Als uw kind het verhaal kent, kunt u een rollenspel doen. Uw kind kan de teksten van Lisa zeggen en u die van de andere mensen. Daarna draait u de rollen om.

Kosten

De app kost maar € 2,39. Voor de prijs van een kop koffie heeft u met uw kind eindeloos plezier met dit grappige prentenboek!

Meer informatie over de app vindt in in de App Store.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.