Maak je eigen superheld: wie is het geworden?

Voor de kinderboekenweek 2011 maakte ik een les die op scholen en in bibliotheken gegeven kon worden. De les is ruim 120.000 keer gedownload. Een ongelooflijk aantal, dat ervoor zorgde dat ik in september 280 GB en in oktober 400 GB downloadverkeer had. Gelukkig besloot mijn provider mij geen boete (volgens de kleine letters ± € 1500,-) op te leggen. Dat was een grote opluchting. Ik vermoed dat ook leerlingen de les gedownload hebben, omdat een docent een les met opdrachten gemaakt had waarbij mijn les bekeken moest worden. En er zullen zeker wel dubbel downloads bij gezeten hebben.

Bij de les hoorden werkbladen, die ik – om uit de kosten te komen – betaald aanbood. Er zijn ongeveer 560 werkbladen gekocht. Enkele bibliotheken kochten eenmaal de werkbladen en verspreiden ze zelf (gratis) verder aan scholen, dus er zullen wel meer dan 560 scholen met de werkbladen gewerkt hebben. Sommige mensen hadden problemen met betalen of downloaden, maar dat was gelukkig snel verholpen.

Via de mail kwamen enthousiaste reacties. Dit was de liefste:

Hoi Rian,

Even een klein berichtje om je te bedanken voor een geweldige middag.
Aan de hand van jouw heldenpresentatie zijn we vanmiddag tijdens een projectmiddag tekenen aan onze eigen superheld begonnen. Het ging geweldig. Kinderen waren razend enthousiast en gingen direct aan de slag. Hele middag met een gezellig muziekje aan zijn ze bezig geweest met het ontwerpen van hun eigen superheld. Bij de evaluatiekring werd de tekenmiddag door iedereen genoemd als de leukste activiteit van de week.

SUPERBEDANKT!

De bibliotheek van Gouda stuurde mij een foto van een muur vol werkbladen. Toen de expositie afgelopen was heb ik de werkbladen thuisgestuurd gekregen. Ik had vier type helden bedacht: Slim, lief, grappig en sterk. Van elke held heb ik één tekeningen uitgekozen om hier te laten zien. Klik op de tekeningen om ze groot te zien.

derde oog

Een slimme held met een derde oog.

hond

Een lieve held met prachtig gekleurde stippen.

Pippi

Een grappige held: een Surinaamse Pippi.

Een afschuwelijk afschrikwekkende sterke held.

Ik wil graag de leerkrachten, bibliothecarissen en kinderen bedanken. Het was een mooie kinderboekenweek. Of ik het volgend jaar op dezelfde manier kan doen, moet ik nog met mijn provider overleggen :-). Op dit moment zijn er nog steeds

Loading