Gratis Nieuwe Media-lezing over e-books, apps en digitale kinderboeken

Donderdag 24 november 2011 geef ik in de Openbare Bibliotheek van Deventer een lezing over nieuwe media. Ben je schrijver of illustrator en wil je weten hoe je van je boek een app of enhanced e-book kunt laten maken? Of werk je in het onderwijs en wil je weten in de klas apps en digitale kinderboeken gebruiken? Ben je lezer en wil je weten welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van nieuwe media en waar je deze boeken aanschaft? Komt allen!

De lezing is gemaakt in de vorm van een enhanced e-book app, waarin het mogelijk is om flexibel van het ene onderwerp naar het andere te zappen. De iPad wordt gekoppeld aan een beamer, zodat de app voor de zaal zichtbaar is. De app bevat beeld, video, geluid en boektekst. Complete hoofstukken van het boek Digitaal Publiceren zijn bijvoorbeeld als scrollable-tekst in de app zichtbaar. Hoe de lezing precies zal uitvallen hangt af van het publiek en de vragen. Het zal een interactieve lezing worden!

Waar: Openbare Bibliotheek Deventer, Brink 70
Wanneer: 24 november 2011, 20.00 uur
Kosten: gratis maar reserveren verplicht. Reserveer snel! info@obdeventer.nl.
Meer informatie

In dit filmpje worden enkele pagina’s uit de presentatie getoond.


 

Onderwerpen

– De ontwikkeling van e-boeken, apps en folio’s
– Nieuwe media, (lees-)gedrag, zapp-cultuur
– Social Media, wat doen we samen en wat doen we alleen?
– Onderwijs, wat is er mogelijk met apps en digitale kinderboeken?
– Als schrijver zelf een e-book of POD uitgeven. Hoe doe je dat en hoe verkoop je je boek?

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.