De nieuwe mailtjes van Linkedin

Sommige vooruitgang snap ik niet. Bijvoorbeeld de nieuwe mailtjes van Linkedin.

Linkedin per mail

Ik volg op Linkedin een groot aantal groepen en zie de berichten vooral via de mail. Deze mails laat ik via een rule in mijn mailprogramma automatisch naar een apart mapje loodsen. Daarin kijk ik elke dag wat er op Linkedin gebeurt. Zodra een onderwerp me boeit, ga ik naar de site.

Dit bevalt me goed. Ik zie snel welke berichten er gepost zijn en welke reacties op mijn eigen topics komen.

Zo zagen die mails er tot voor kort uit:

Tegenwoordig zien de mails er zo uit:

De verschillen

  • De oude mail had bovenaan een strakke donkerblauwe balk met datum en linkedin group. Deze is weg. Daarvoor in de plaats is een grote, grijze rouwrand om het bericht gekomen met daarin het Linkedin logo.
  • De naam van de linkedin groep is niet meer in een heldere, grote, vette letter zichtbaar in een lichtblauwe balk, maar enkel als logo. Als de groep geen logo heeft, zie je een paar grijze poppetjes. De onderste mail is ook van Netwerk Onderwijsinnovatie, maar dat zie je nergens.
  • De datum staat nu achter het logo van de groep (als er een logo is). Zonder logo lijkt de datum net de naam van de netwerkgroep.
  • De koppen Still Active Discussions / New discusions / Manager’s Choice / Job Discussions etc zijn groter geworden. Hoe belangrijk is dit?
  • De onderwerpen van de berichten zijn nog altijd donkerblauw, onderstreept en aanklikbaar. Maar deze linken vallen ineens meer weg, door al het gedoe eromheen. Terwijl ik hierop toch mijn keuze wil maken of ik doorklik naar de site.

Ben ik de enige die deze vooruitgang een achteruitgang vindt?

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.