Plan

Wel of niet naar het strand? Ik aarzelde vanmorgen nog erger dan de zon en de wolken. Bij het gebulder van de zee was ik echter blij dat ik een besluit genomen had.

*

Plan

De zon aarzelt
de zon speelt
welles nietes
welles nietes

maar dat is onzin
de zon is er altijd
het zijn de wolken
die weifelen
welles nietes
welles nietes

maar ook dat is onzin
de wolken drijven
wel of niet voor de zon
daar zit geen gedachte achter

de enige gedachten
alles wat hier wordt gedacht
dat komt van mij

ik weet nog steeds niet
welles nietes
welles nietes
waarheen ik mijzelf stuur

ik wil een plan
zo zit ik in elkaar
niets doe ik zomaar

ik weifel
ik aarzel
welles nietes
welles nietes

terwijl mijn gedachten
wolkenzacht drijven
op onbestemde wind.

Loading

2 Reacties

  1. Dag Hydi,
    Wat een ontzettend lieve reactie.
    De verhaaltjes van Beer en Bever schreef ik voor Sesamstraat. Daar moesten ze heel kort zijn. Ik heb ze later wat uitgebreider beschreven voor dit voorleesboek. Er zijn inderdaad niet meer boeken van. Het is uitgekomen bij Clavis en daar ben publiceer ik niet meer. Maar dit boek is ook een van mijn favorieten. Doe je zoon mijn hartelijke groeten!

  2. Beste Rian,

    Wat een fijn gedicht. ik wil je hierbij laten weten dat mijn zoontje van bijna 8 jouw boek “Beer en Bever” heeft uitgeroepen tot het leukste boek dat hij ooit heeft gelezen. En dat voor een jongetje dat amper een jaar geleden niet goed kon lezen! Hij vroeg zich af of er meerdere delen van Beer en Bever zijn, maar helaas.
    Hartelijke groet, Hydi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.