Hoe wissel je een promotiecode in?

App developers krijgen bij elke app 50 promotiecodes. Een promotiecode bestaat uit 12 letters en cijfers. Als je een promocode hebt, kun je de app gratis downloaden.

Een promocode is bedoeld om aan recensenten te geven die de app willen reviewen. Je kunt hem natuurlijk ook zelf gebruiken, zodat je je eigen app niet hoeft te kopen. En je kunt codes weggeven aan geïnteresseerden, bijvoorbeeld met een actie. Een promotiecode moet binnen vier weken nadat hij opgevraagd is bij Apple gebruikt worden. Daarna wordt hij ongeldig. Een geïnstalleerde code blijft geldig en ook nieuwe updates van de app kun je gratis downloaden. De code is wereldwijd in elke App Store te gebruiken.

Hoe gebruik je een promocode?

Inwisselen via de iPad:

 • Ga naar de App Store.
 • Scroll omlaag en klik op Wissel in. Dat is de middelste button onderin.Wissel in

 • Vul de code in en de app wordt gedownload. Het makkelijkst is de code te knippen en plakken; dan maak je geen fouten met overtypen. Je hoeft geen app te selecteren. Apple weet precies welke app bij de code hoort.

Inwisselen via de iPhone:

 • Open App Store.
 • Ga naar Uitgelicht.
 • Kies Inwisselen.
 • Voer de code in. Het makkelijkst is de code te knippen en plakken; dan maak je geen fouten met overtypen. Je hoeft geen app te selecteren. Apple weet precies welke app bij de code hoort.

Inwisselen via de computer:

 • Ga op je computer naar iTunes.
 • Als je helemaal naar beneden scrollt kun je zien in welke App Store je ingelogd bent. In dit geval is dat de USA App Store. Door op het ronde vlaggetje te klikken, kun je van App Store wisselen. Kies de App Store waarvoor je een account hebt.
  App Store
 • In de linkerkolom zie je Store en daaronder: iTunes Store. Klik daarop.iTunes Store
 • Zorg dat je in Home bent (symbool huisje). Ga dus niet naar de App Store.Home
 • Rechts bovenaan zie je Snelkoppelingen en daaronder Inwisselen. Klik op Inwisselen. In de Engelse App Store staat hier Quick Links en daaronder Redeem.
  Inwisselen
 • Nu kom je op de pagina De code inwisselen. Het makkelijkst is de code te knippen en plakken; dan maak je geen fouten met overtypen. Klik op Wissel in en de app wordt automatisch gedownload. Je hoeft geen app te selecteren. Apple weet precies welke app bij de code hoort.Code inwisselen
 • Nu kun je je iPad of iPahone synchroniseren met iTunes en de app staat op je apparaat.

Veel plezier met je app!

Loading

1 Reactie

 1. Ik had het boek “mus op het net” al. Het is niet echt populair bij kinderen. Zelf vind ik het nogal moralistisch. Niet echt mijn stijl en ik denk ook niet dat het aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep. Die zijn niet echt met email bezig. Meer spelletjes enz.
  Groet Maria

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.