Een pdf twitteren. Hoe werkt dat?

Een tijdje terug plaatste ik in een tweet een link naar een pdf. Iemand vroeg hoe ik dat deed. Je kunt foto’s uploaden op Twitter en een link naar een artikel plaatsen, maar hoe link je een pdf of bijvoorbeeld een word.doc?

Ik legde mijn trucje uit en bedacht dat misschien wel meer mensen dat willen weten. Zoals met de meeste trucjes is het eigenlijk vrij simpel. Dus daarom hier een korte uitleg.

Hoe twitter je een pdf?

Staat de pdf al ergens online? Ga dan met je muis op de link staan, druk op de rechtermuisknop en selecteer ‘koppelingslocatie kopiëren’. Daarna zet je de cursor in je tweet en kiest voor ‘plakken’ of ‘paste’.

Staat de pdf nog niet online, maar heb je hem op de harde schijf van je computer? Dan is het erg handig als je over een website of blog beschikt. In WordPress kun je via ‘Media’ een bestand kiezen om te uploaden. Ook andere blogs en webeditors bieden deze mogelijkheid.

bestand uploaden

Wanneer je het bestand geupload hebt, hoef je het niet te plaatsen in een artikel. Onderin het pop-up venster zie je de bestands-url. Deze kun je kopiëren. Vervolgens plaats je deze in je tweet.

Wel vaker handig

Dit trucje om een bestands-url te verkrijgen is wel vaker handig. Op sommige sites wordt een url van je foto of document gevraagd, zonder dat de mogelijkheid gegeven wordt om een plaatje te uploaden. Ik heb voor mijn @books2download twitter bijvoorbeeld een Daily newsletter aangemaakt. Je kunt bij de instellingen als achtergrond de url van een plaatje opgeven, maar niet uploaden. En zo’n achtergrondplaatje is natuurlijk handig om je krant een eigen uitstraling te geven.

Daily

 

Loading

3 Reacties

  1. Mooi, dit artikel! Was erg aan het tobben om er achter te komen hoe ik onze Nieuwsbrief moest twitteren! Dank dat je de moeite neemt dit met voor jou onbekenden te delen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.