Badoo en BranchOut: trap er niet in!

Via Facebook doen twee akelige programma’s de ronde. Als je erop klikt krijg je ineens tientallen mailtjes en heb je een app toegelaten tot je Facebook profiel. Het gaat om Badoo en Branch-out.

Badoo

Vanmorgen kreeg ik een Facebook mail van een bevriende schrijver. Hij had een bericht achtergelaten op mijn prikbord. Daar moest ik op Badoo klikken om erachter te komen wat hij over mij gezegd had. Vervolgens moest ik Badoo toestemming geven tot mijn Facebook gegevens en allerlei vragen beantwoorden. Daar haakte ik af.
Op het forum van de Consumentenbond wordt tegen Badoo gewaarschuwd.

BranchOut

En andere vergelijkbare spammerige app op Facebook is BranchOut. Ook hiervoor word je via mail door een Facebook-vriend uitgenodigd om te kijken wat hij of zij over jou gezegd heeft. Je kijkt op je prikbord, klikt op de app en voor je het weet loopt je mailbox vol met mailtjes. Via je instellingen kun je deze berichten afvinken, maar wat heb je eigenlijk aan BranchOut? Ik ben daar nog niet achter en wil niet dat een programma namens mij mijn vrienden gaat uitnodigen. Weg dus met die app.

Hoe verwijder je Badoo en BranchOut?

Stap 1: Ga naar je Profiel
Stap 2: Kies Profiel bewerken
Stap 3: Kies Privacyinstellingen
Stap 4: Kies Toepassingen en websites
Stap 5: Kies Toepassingen die je gebruikt
Stap 6: Kies Instellingen bewerken
Stap 7: Klik het kruisje aan bij Badoo en BranchOut.

En hup, weg ermee!

Loading

6 Reacties

 1. Badoo doet zich voor als een gezellige frisse app, maar in werkelijkheid is het gewoon een bloedzuigende (lees geld) app. Je kan gratis op de app maar beetje bij beetje word je beperkt in je kunnen op de app,todat je credits koopt en dan ligt alles ineens open. Lekker chatten met leuke meiden (als ze al echt zijn heet dat) maar dan raken je credits stilaan weer op en..ja hoor de respons van de ladies dus ook.. wat misschien nog t smerigste is, is dat als je credits onder de 200 gaan, badoo er ff doodleuk 550 bij pompt zonder dat jij daar erg in hebt,maar wél dokken natuurlijk..Is ergens een vage verstopte instelling waar je t uit kan zetten maar niet van harte..kortom profiteren van de miserie van mensen…Misschien tijd dat er eens actie tegen ondernomen wordt..

 2. Ik heb een paar maanden terug via Yahoo op badoo ingelogd

  Na ongeveer een maand kon ik nergens er meer opkomen

  Ook als je het via zoekmachine zoekt is hij niet e vinden

  Kreeg ik pas het verheugende bericht dat ik tot superkracht was gepromoveerd

  Hadden de rekening via iDeal ingediend

  Hoe dat kan is mij een raadsel nooit toestemming gegeven en betaling geweigerd

  Ben benieuwd of dat nog tot een eis tot betaling geeft

  Wacht wel af

  Folkert

 3. heel erg bedankt voor deze info, eindelijk een hoop bull shit kunnen ruimen!!

 4. Dank Rian, ik vroeg me ook al af wat het was maar wijs geworden van het fortunecookie-monster ben ik er tot nu toe afgebleven…

 5. Dankjewel voor deze nuttige info over het verwijderen van externe toegang tot mijn Facebook-account. Ik heb de boel meteen maar eens opgeschoond en dat bleek wel nodig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.