Lessuggesties bij prentenboek Nippertje

LEESGOED nr1 2011Nummer 2 van Leesgoed, tijdschrift over kinder- en jeugdboeken, staat in het teken van de 100ste verjaardag va Annie M.G. Schmidt. Ik kreeg het dikke blad in handen gedrukt toen ik afgelopen woensdag naar de AMGSchmidtlezing in Leiding ging, waar Floortje Zwichtman een lezing hield.

Achterin het blad staan een aantal lessuggesties bij boeken die verwantschap hebben met Annie, bijvoorbeeld door het verhaal of de tekeningen. Volgens de redactie lijken de tekeningen van Noëlle Smit op die van Fiet Westendorp en daarom is ons prentenboek Nippertje uitgekozen voor de rubriek Boekidee. Hieronder een scan.

Leesgoed

Loading

2 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.