Hieper, een draakje met ADHD

Hieper boekNet uit!

Hieper is een schattig draakje;
alleen een beetje druk,
als Hieper binnen speelt
gaat er – oeps –
wel eens iets stuk.

Voor alle drukke kinderen en wanhopige ouders, maar ook voor rustige kinderen die wel eens een drukke bui hebben schreef ik een prentenboekverhaal over een draakje met teveel vuur in zijn kleine lijf.

Hieper moet weer binnen spelen,
maar zijn lijfje zit nooit stil.
Binnenin hem brandt een vuurtje
dat naar buiten wil.

Noëlle Smit – met wie ik ook het prentenboek Nippertje maakte – illustreerde dit prentenboek. Hieper kan het niet helpen, maar telkens als hij enthousiast is, spuugt hij zoveel vuur dat de gordijnen en muren in brand vliegen. Als hij met andere draakjes samen speelt, gaat er altijd wel iets mis. En dat is de schuld van Hieper. Hij is te druk.

Hieper ballonTen einde raad neemt zijn moeder hem mee naar de dokter en die vliegt natuurlijk ook in brand. Hieper krijgt een pil, maar verliest daarmee zijn levenslust. Daarom bedenkt zijn moeder een andere oplossing. Ze naait een luchtballon. Daarin mag Hieper zoveel vuur spugen als hij wil.

Prentenboek op rijm, 4+
Tekst en idee: Rian Visser
Illustraties: Noëlle Smit
Uitgeverij Moon
ISBN 9789048808922
Jaar 2011

 

 

 

Loading

4 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.