Het Lettercircus

Het Lettercircus, voorleesverhalen over letters

Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Joep is een echte knutselaar en Fien is vooral een nieuwsgierige meid. Samen gaan ze op zoek naar de zesentwintig letters van het alfabet: naar de B van circus Blij en naar de V van vis bijvoorbeeld. In Het lettercircus worden de letters van het alfabet op speelse wijze voor kleuters in beelden en woorden gevat. Een wervelend doe- en leesboek voor nieuwsgierige kleuters vanaf 5 jaar.

Recensie Leestafel
Ach wat een leuk boek, ik heb het al zo’n twee weken in huis en heb er bijna elke dag in gekeken of gelezen en elke keer ontdekte ik weer wat nieuws. Het is een boek om kinderen bekend te maken met de letters van het alfabet.

Fien zit bij haar vader Joep die een boek op schoot heeft waarbij hij soms moet lachen. Fien kijkt in het boek en ziet allemaal kleine zwarte figuurtjes erin. Haar vader legt uit dat dat letters zijn en samen gaan ze verder op reis naar de letters. De A kent Fien al dus gaan ze verder naar de letters B, C, D… t/m de Z.

Elke letter heeft een eigen bladzijde. Bovenaan staat de letter in hoofletter en kleine letter en dan volgt er een erg leuk verhaaltje zoals bijvoorbeeld het bovenstaande verhaaltje.

Aan de rechterkant staat bij elk verhaaltje een kleurige tekening. En wat voor tekening. Hoe langer je kijkt hoe meer er valt te ontdekken. Bij de letter P heeft de hond een krul in zijn staart in de vorm van een letter P, scharnieren zijn kleine p-tjes, de vleugeltjes van een vlinder vormen een letter P, de sjaal om Joeps hals vormt zelfs de letter P enz..
Het zijn heel vrolijke, grappige tekeningen. Ik moest er steeds erg om lachen vooral om de kat bij de letter M. Hoe de tekenaar het voor elkaar heeft gekregen is mij een raadsel, zelfs van vogelvleugels en -snavels weet hij letters te maken.
Het lijkt mij een heerlijk boek om voor te lezen en samen met kinderen de letters op de tekening te zoeken.
Achterin het boek staan nog knutsel- en speltips.
Echt een geweldig leuk boek! Een aanrader!

Geef een reactie